oKt 17

18-19 oktober Barbaresco proeven

Posted By: casartevino, said mollaert

Img

Barbaresco wijn wordt net als Barolo gemaakt van nebbiolo druiven. Beide wijnen zijn genoemd naar het plaatsje centraal gelegen tussen hun wijngaarden, zijn rood en beginnen met een B, maar daarmee zijn dan ook de overeenkomsten opgenoemd. Sommigen geven de voorkeur aan Barolo, maar er zijn ook wijnliefhebbers die juist een goede Barbaresco prefereren om de wat lichtere smaak.

Barbaresco beslaat niet half zoveel wijngaarden als Barolo. De wijngaarden van Barbaresco liggen over het algemeen iets lager en warmer dan die van Barolo. De oogst van hun druiven valt daardoor vaak iets eerder.

Hoewel men zegt dat de standaard van het wijn maken in de Barbaresco iets lager ligt dan in dat van de Barolo, kent het ook beroemde namen: Angelo Gaja, Giacosa, Marchesi di Gresy.

Het weekend van 18 en 19 oktober presenteert de enoteca van Barbaresco hun wijnen. Het is een uitgelezen mogelijkheid kennis te maken met deze wijn. Ongeveer honderd 'etiketten' uit de productiejaren 2009, 2010 en 2011 worden geschonken en kunnen worden geproefd.

lees Meer